Eenzaamheid

SWB brengt mensen weer samen          

Voel jij je eenzaam? Jij bent niet de enige! Uit onderzoek van de GGD Limburg-Noord blijkt dat 43% van de volwassenen in Nederland zich eenzaam voelt. Bij 65-plussers is dit zelfs 50%.

In de folder Kom erbij ! is te lezen waar mensen terecht kunnen die zich eenzaam voelen. Ook zijn de telefoonnummers opgenomen van bijvoorbeeld de dorpsraden, het meldpunt Noaberschap en het sociaal team van de gemeente Bergen.

Daarnaast is SWB in de strijd tegen eenzaamheid bezig met een actieplan om tablets aan te schaffen voor ouderen. Een van de praktijkondersteuners van de huisartsen, gaf in een gesprek met SWB aan, dat er in de gemeente Bergen behoefte is aan digitale middelen. Om eenzaamheid te voorkomen zouden met name ouderen veel meer gebruik kunnen maken van een tablet, smartphone of laptop, zo luidde de boodschap. In de gemeente Bergen is het niet vanzelfsprekend dat iedereen zo maar deze apparatuur kan aanschaffen.

Financiële middelen zijn hiervoor gewoonweg niet toereikend. Dit signaal was voor Pierre Rutten, secretaris van de SWB, aanleiding om een actie te beginnen voor het aanschaffen van tablets. ”Een projectplan is inmiddels geschreven en via fondsenwerving proberen wij geld voor dit project aan te trekken. Een tablet bedienen is niet moeilijk. Met een paar knopjes gaat er een wereld voor je open.”

Folder_Eenzaamheid_definitief_200923