Landelijke ondersteuning

  1. De Luisterlijn

De luisterlijn is een onderdeel van Wmo-beleid. Iedere Nederlander heeft recht op een luisterend oor. Niet iedereen die de Luisterlijn nodig heeft, weet die ook te vinden. Mensen kennen de organisatie niet of durven niet goed te bellen of te chatten. Dit moet veranderen. Met zestig jaar ervaring en 1.500 vrijwilligers is de Luisterlijn er voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of een luisterend oor.

24 uur per dag bereikbaar, een luisterend oor voor iedereen.
Praten helpt en anoniem !

2) De Zilverlijn

De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Als u zich aanmeldt wordt u regelmatig (wekelijks) gebeld door onze professionele vrijwilligers. Zij bieden u een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar u behoefte aan heeft. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk en is deelname aan de Zilverlijn volledig kosteloos en vrijblijvend.

Vindt u het leuk om regelmatig een praatje te maken aan de telefoon? Meld u aan voor de Zilverlijn, de gratis belservice voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. U kiest zelf op welk dagdeel u gebeld wilt worden, in de ochtend of de middag.


U kunt zich aanmelden voor de Zilverlijn: Bel 088 – 34 420 22. U wordt vervolgens binnen 14 dagen teruggebeld.