Verslag SBB 2019

Buurtbus blijkt in Bergen e.o. nu al onmisbaar.

30 november 2018 was het dan eindelijk zover. Tegen de klok van 15.00 uur werd onze ‘tijdelijke’ bus afgeleverd. Uiteindelijk hebben wij tot 27 augustus 2019 met drie vervangende bussen onze kilometers gemaakt. En kilometers hebben wij gemaakt !

Bij de start van ons project hebben wij een inschatting gemaakt, nu blijkt dat deze schatting ruim is overschreden. Op 30 juni hadden wij al 11.600 km afgelegd en op 31 december wijst de teller maar liefst 28.600 km aan.

U wilt niet weten welk een positieve reacties wij uit onze leefgemeenschappen ontvangen. Reisgasten vinden het maar wat fijn dat onze stichting deze manier van vervoer in het leven heeft geroepen. Mensen kunnen nu even bij familieleden op bezoek, even naar de huisarts, de tandarts, de fysiotherapeut, naar het ziekenhuis of gewoon even een boodschap gaan doen. Eerst moesten wij een beroep op anderen doen en nu zijn wij weer een stuk zelfstandiger, is een vaak gehoorde opmerking.

Voor ons als bestuurders ligt er één opdracht: vasthouden aan hetgeen wij hebben opgebouwd en zoeken naar verbeterpuntjes, daar waar het kan. Wij zijn ontzettend trots op al onze vrijwilligers. Zonder hun inzet is er niks mogelijk.

Zo hebben wij met z’n allen afgesproken om op de zaterdagen met dorpsgenoten op stap te gaan. Gewoon om samen te genieten van een hapje en een drankje. Juist in de weekenden blijkt dat mensen vaak alléén zijn en nergens naar toe kunnen.     

Daar heeft de SBB dus iets op gevonden:                         

Verslag 2019

Verslagperiode-17-12-2018-tot-31-12-2019

Jaarrekening 2018-2019

Jaarrekening-2019-gescand-met-handtekening