De Duofiets, het vervoermiddel bij uitstek !

De veiligste en meest stabiele en comfortabele fiets die er bestaat. De 4Wieler is de Rolls Royce onder de meer-wielenfietsen en zijn veel stabieler dan de 3 wielers, die kunnen immers kantelen wat met deze 4Wieler niet kan gebeuren. Deze Duofiets is zo stabiel door de 4 wielen maar ook door de unieke verende voorwiel ophanging. Bochten nemen gaat heel gemakkelijk omdat de kantellijnen van een 4Wieler naast de berijders liggen en niet gedeeltelijk door hen heen zoals bij een driewieler, er is geen gevoel van onbalans in de bochten. Mocht je al per ongeluk de stoeprand raken of in het gras naast het fietspad terechtkomen dan volstaat het om een stuurcorrectie te maken om de weg veilig te vervolgen.

De Duofiets is voor iedereen geschikt die zich minder veilig voelt in het verkeer door bijvoorbeeld evenwichts-, concentratie- of andere problemen of beperkingen. Lichamelijke beweging is heel belangrijk, al is het maar een half uurtje per dag. Even lekker fietsen op een Duofiets is goed voor de spijsvertering, de spieren en de hersenen. Wat is er leuker dan samen te gaan fietsen op een stabiele fiets die niet kan omvallen, waarbij je gezellig naast elkaar zit en zonder al te veel inspanning van de omgeving kunt genieten? Op de Duofiets zit de bestuurder links , deze let op het verkeer en bedient en bestuurt de fiets. De bijrijder mag meetrappen, maar dat hoeft niet. In dat geval moet de energie voor de voortbeweging geheel door de bestuurder worden geleverd, maar waarbij hij geholpen wordt door de trapondersteuning van maar liefst een 20Ah accu.

Ouderwets fietsplezier, dat is het motto.... maar fietsen is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Vaak kan het zelfs niet meer. Maar samen met een vrijwilliger (een fietsmaatje) kan het met de Duofiets tot op hoge leeftijd en op een veilige manier. Een groep vrijwilligers staat klaar om met u op stap te gaan. De fiets kan worden gereserveerd via de telefoon van de Buurtbus: 06 – 57 02 26 19

Dit unieke project is tot stand gekomen door de Stichting Welzijnsbevordering Bergen, de Stichting Buurtbus Bergen en de KBO-afdeling Bergen, een unieke aanvulling op de vervoersmogelijkheden in Bergen e.o.

Reserveren kan via https://www.swbbergen.nl/duofiets/

Eén antwoord op “De Duofiets, het vervoermiddel bij uitstek !”

  1. Vandaag was het dan eindelijk zover. De 90-jarige Theo van Eupen ging samen met zijn fietsmaatje Frans van Denderen op stap. Na een tochtje van 18 km gaf Theo aan dat hij onderweg op de Duofiets had genoten van zijn eerste toertochtje sinds jaren. Hij is zo enthousiast dat hij voor volgende week wederom een rit heeft gereserveerd.
    Al onze vrijwilligers werken met als enig doel: bezorg jezelf en de ander een goed gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *