Geef een jas en verwarm een hart.

Bergenaren omarmen actie.

Op 7 oktober heeft de gemeente in samenwerking met de Stichting Vincentius Bergen een oproep geplaatst om winterjassen in te zamelen.

Het is maar moeilijk voor te stellen dat voor veel mensen het hebben van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. Met deze actie doen wij vanuit de gemeente Bergen mee aan de grootste Limburgse inzamelingsactie ooit.

Onder het motto “Geef een jas, verwarm een hart” konden inwoners twee weken lang hun jas in de huiskamer van elk van de dorpen inleveren. De gemeente zorgde ervoor dat het voormalige pand van de Action aan de Mosaïque tijdelijk als opslagruimte kon worden ingericht. Voor de logistieke operatie stonden de vrijwilligers van de Stichting Vincentius Bergen garant.

In twee weken tijd werden er 722 jassen door de inwoners ingeleverd. Een aantal waar van tevoren niemand rekening mee had gehouden. In allerijl moesten er kledingrekken en hangers worden bijbesteld. Vanuit Vincentius is ervoor gekozen om op twee zaterdagen in november de inwoners de mogelijkheid te bieden om een winterjas op te komen halen.

Op zaterdag 4 november om klokslag 10.00 uur mochten wij de eerste dorpsgenoten ontvangen om één van de 398 dames-, 238 heren- of 86 kinderjassen in ontvangst te nemen. Tegen 14.00 uur sloten wij de deuren en konden wij de balans van die dag opmaken. Maar liefst 160 jassen hebben een nieuwe eigenaar gevonden. Dit succes herhaalde zich een week later. Op die zaterdag zijn er 195 jassen over de ‘toonbank’ gegaan. Wie had dit kunnen bedenken? Niemand van ons.

De 178 dames-, 155 heren- en de 34 kinderjassen niet uitgereikte jassen gaan conform de afspraak met de stichting Samen voor Maastricht naar een depot in Zuid-Limburg en vandaaruit naar de kledingbanken in Limburg. Uiteindelijk krijgen al deze 367 jassen een plek om iemand in de koude wintermaanden te verwarmen. Maastricht zal ongetwijfeld trots op de gemeente Bergen zijn.

Het is hartverwarmend om te zien waartoe onze gemeenschap in staat blijkt te zijn. Wij hebben eerdere acties gehouden t.b.v. de Oekraïense vluchtelingen, de energietoeslag (Bergen voor Bergen) en nu het beschikbaar stellen van een winterjas. De Bergenaren laten zien dat bij ons Ieder mens telt.

Namens het bestuur en alle vrijwilligers van de Stichting Vincentius Bergen heel erg bedankt voor al uw steun.                                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *