Gemeente en Stichting Vincentius gaan intensief samenwerken

Gemeente Bergen stelt aan Stichting Vincentius Bergen een aanvullende subsidie van
€ 50.000 ter beschikking. Dit geld gebruikt de stichting om gezinnen in de gemeente Bergen, die vanwege onvoorziene kosten in geldproblemen komen, te helpen. Het nieuwe Sociaal Noodfonds is er voor huishoudens die niet in aanmerking komen voor de gemeentelijke regelingen, omdat ze bijvoorbeeld een te hoog inkomen hebben.

Samenwerking met Stichting Vincentius Bergen

Gemeenten mogen geen uitkeringen geven in kosten voor bijvoorbeeld huisvesting, energie, voeding en kleding aan gezinnen met een inkomen boven de geldende bijstandsnorm. Daarom hebben Gemeente Bergen en Stichting Vincentius Bergen besloten om hiervoor een noodfonds op te richten.

Stichting Vincentius Bergen krijgt een aanvullende subsidie van maximaal € 50.000. De stichting gebruikt dit geld om gezinnen die vanwege onverwachte kosten in geldproblemen komen, hulp op maat te bieden. “Al tientallen jaren helpt Stichting Vincentius Bergen onze dorpsgenoten in alle kernen van de gemeente Bergen, die buiten hun schuld in de knel komen. We zijn blij dat de gemeente ons het vertrouwen geeft om samen het hoofd te bieden aan de uitdagingen van dit moment”, zegt Pierre Rutten namens de stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *